Diskusní fórum by mělo sloužit návštěvníkům bresťáckého webu k možnosti reagovat na různé události ze soutěží BREST, na materiál kterým hrajeme, na podmínky při hře apod. Pokud hledáte tým za který by jste chtěli hrát nebo naopak hledáte hráče na doplnění týmu, tak prosím klikněte na diskuzní fórum: Hledá se hráč / tým. Prosím všechny uživatele o slušné a korektní příspěvky.

Diskuse

Re: Re: Re: Re: Nový systém zápasu s pauzírováním

Hana | 20.11.2014

Díky za odpověď a samozřejmě to chápu.Možná je to i trošku o komunikaci s vedoucími týmů, kteří mají více družstev-tam spadáme i my. My můžem odehrát současně dva zápasy - máme k dispozici čtyři stoly... Ale to necháme na jindy. Chápu, že všem se nedá zavděčit a vymýšlet co a jak- není jednoduché.
S přáním pěkného dne Hana

Pavel - Akademie | 20.11.2014

Předpokládám, že když má některé družstvo víc mančaftů, umí se mezi sebou jejich vedoucí domluvit, aby se při domácích zápasech ve své herně všichni vystřídali.

Pro družstva (bez rezerv) tento systém žádnou výhodu nemá...

Re: Re: Nový systém zápasu s pauzírováním

RisaK | 23.11.2014

Ahoj Zdeňku a Luďku,
losování se přeci dělá až po uzavření registrace týmů do aktuální soutěže, nebo se mýlím? Pak nerozumím, proč se to měnilo pouze kvůli 7.lize, ve které je letos 11 týmů a ve zbývajících po 10 týmech. Systém losování není přeci až tak težké rozhodnout podle aktuálního naplnění lig v daném ročníku těsně před začátkem soutěže, respektive valnou hromadou na Morendě. Můj názor je samozřejmě k tomuto tématu jasný, a proto jsem rád, že se dá alespoň takto diskutovat, když taková věc není ovlivnitelná při plánování a schvalování na výkonné radě. Trochu mě právě mrzí ten fakt, že tento systém nebyl kapitánům všech týmů představen dříve a zjištěn jejich názor před tím než byl v úzkém kolektivu politbrka brestovního schválen.

Re: Re: Re: Nový systém zápasu s pauzírováním

Pavel - Akademie | 23.11.2014

Přesně tak. Určitě by stálo za úvahu u podobných zásadních změn znát názor kapitánů (stačilo by je oslovit e-mailem).

Anketa zatím vyznívá v neprospěch nového formátu. Proč není zajištěno, aby se v ní dalo hlasovat opakovaně? (s určitým odstupem)

Luděk Vodica | 23.11.2014

Příprava soutěže bohužel není tak jednoduchá jak to z vašeho pohledu vypadá a rozhodně nezačíná až po uzávěrce přihlášek. Oslovení kapitánů se jeví jako dobrý nápad, ale kapitáni jsou již několik let po sobě vyzývání aby sdělili své přípomínky a nápady k soutěži ale odezva je minimální (loni se ozvalo 11 zástupců napříč všemi soutěžemi). Nedělám si iluze, že by to v tomto případě bylo jiné...
Stávající systém byl celkem podrobně diskutován na STK ještě před vyhlášením ročníku 2014-2015 a byl navržen tak aby byl použitelný s minimálními změnami až pro 84 družstev. Další benefity byly zmíněny v diskuzi výše. Letos je to poprvé, co se počet přihlášených družstev meziročně snížil. (V případě dalšího navýšení by se musela řešit situace zda otevřít 8.ligu např. pro 5 účastníků (= zcela jiný - 3. systém rozlosování) či navýšit na 12 účastníku ligu 5.). Kžadá tato změna vyžaduje obsáhlé změny v programování příslušné databáze, která počítá vzájemné výsledky.
Uznávám, že v průběhu soutěže není pořadí zcela jasné, ale i proto jsou výsledky zasílány v týdenních intervalech a je z nich patrné jaká utkání nebyla odehrána. Rozhodně jsem netušil, že tato změna povede k takové, dle mého názoru, "bouři ve sklenici vody". Existují i jiné soutěže, kde nejsou vždy odehrána všechna utkání (jestli se nemýlím tak např. NHL v hokeji, Premier league v kopané apod.) a vše funguje...
Po skončení tohoto ročníku bude toto všechno vyhodnoceno a zvolíme další - snad optimální - postup.

Re: Re: Re: Re: Re: Nový systém zápasu s pauzírováním

RisaK | 24.11.2014

Ahoj Luďku,
já myslím, že se kapitáni nevyjadřovali z toho důvodu, že jim ten původní systém spíš vyhovoval a proto nechtěli nic měnit a tedy nikomu nic nepsali. Asi těžko mohli věštit, že se na radě chystá změna systému losování, a tedy se k tomu vyjádřit nemohli.
Když tak při dalším jarním obesílání kapitánů o názory k soutěži připojte seznam nově navrhovaných změn ať se k nim mohou také vyjádřit. Odezva bude určitě větší.
RisaK

Re: Re: Re: Re: Re: Nový systém zápasu s pauzírováním

Milan (EVA B) | 13.02.2015

Taky nechápu, co je tak hrozného na nestejném počtu odehraných utkání. Člověk přece nepotřebuje být Einstein, aby mu bylo jasné, že 30 bodů z 11 utkání je mnohem horší než 27 bodů z 9. A ať už bude systém jakýkoliv, stejně budou nějaké ty odložené špíly. A když půjdu ještě dál - i kdyby měly týmy odehráno celou dobu stejně, tak pro reálný stav je kromě postavení v tabulce důležité taky, s jak silnými soupeři tým už hrál a jak silné má před sebou.
Za sebe můžu prohlásit, že týdenní zveřejňování výsledků je asi ta nejlepší změna v BRESTu za mnoho let a doufám, že se to měnit zpět k horšímu už nebude

Re: Nový systém zápasu s pauzírováním

Roman | 23.11.2014

Ahoj,
můj osobní názor je,že v letošním ročníku,kdy je v každé lize 10 týmů a akorát v 7.lize 11 týmů,tak tento systém zase takovým přínosem není. Zvlášť,když většina družstev z nižších soutěží vlastní hernu nemá a zápasy hraje ve veřejných hernách.

pauza mimo násobky šesti

Petr | 17.10.2014

Je možné při stavu jiném než jsou násobky šesti odejít bez vědomí a souhlasu soupeře od stolu (a např. si utřít raketu)?

Byl jsem svědkem toho, kdy to udělal podávající hráč v koncovce za stavu 8:7 (nepředcházel tomu žádný viditelný problém - pád apod.). Myslím, že to je korektní. Jak to vidíte?

Re: pauza mimo násobky šesti

risak | 19.10.2014

Jestli jsi myslel, ze je to nekorektni, tak asi je, ale v normalnim pinecu. Toto pravidlo jsem v souteznim radu BRESTu nenasel. Takze si asi v zapase muzes klidne odskocit treba i na zachod za stavu 11:10, je to teda ale divny :-(

Re: Re: pauza mimo násobky šesti

Petr | 28.10.2014

risak: a v Brestu se snad řídíme pravidly nenormálniho stolního tenisu?

Re: Re: Re: pauza mimo násobky šesti

RisaK | 30.10.2014

Řekl bych, že spíš benevolentnějšími pravidly. Ale jak Luděk Vodica v jednom z příspěvků podotkl, tak i BREST se řídí pravidly ČASTu. Nicméně na jejich dodržování si dohlíží hráči sami a je na nás, jak to budem prožívat ...

Michal | 19.10.2014

No, ať už to v pravidlech Brestu je či není, slušnost přece velí něco takového zahlásit předem soupeři. Upřímně řečeno, zavání mi to neférovým jednáním...

Vlado (Gulliver's) | 20.10.2014

Pane Macháčku, raketu som si utrel SUCHOU handrickou BEZ pouzitia pripravku...a preto nevidim dovod preco by som si mal pytat vas suhlas alebo vam to nejak oznamovat. Je to rovnake ako keby som si ju otrel o tricko.

To ze bola mokra od potu lebo som si ju otrel o nohu som sa vam snazil po vasich staznostiach dodatocne vysvetlit. Ocividne neuspesne ked pisete ze tomu nepredchazel zadny problem.

Re: Re: pauza mimo násobky šesti

Kuba | 21.10.2014

Tos byl ty? :-) Já myslel, že nějaký nezkušený nováček:-)

Záznamy: 166 - 180 ze 300
<< 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>

Přidat nový příspěvek