Ahojte,
rád bych členy informoval, že jako doplněk stávajících komunitních serverů jsem před pár měsíci založil na facebooku specializovanou skupinu "Stolní tenis – turnaje, přáteláky, soustředění, tréninky" se záměrem usnadnit práci organizátorům ST akcí (nahánění hráčů, promo atp.), a tím jim dopřát více volného času (k přípravě dalších akcí) ;) Snad se to povedlo ;)
Přijměte pozvání do této skupiny: https://www.fb.com/groups/pinec
Hezký den, AS jr.
Diskusní fórum by mělo sloužit návštěvníkům bresťáckého webu k možnosti reagovat na různé události ze soutěží BREST, na materiál kterým hrajeme, na podmínky při hře apod. Pokud hledáte tým za který by jste chtěli hrát nebo naopak hledáte hráče na doplnění týmu, tak prosím klikněte na diskuzní fórum: Hledá se hráč / tým. Prosím všechny uživatele o slušné a korektní příspěvky.
Diskuse
Stolní tenis na Facebooku – a v něm už skoro 2000 hráčů
AS jr. | 19.11.2013
Re: Stolní tenis na Facebooku – a v něm už skoro 2000 hráčů
včelař | 20.11.2013
Ses trochu splet příteli, ne? Tady seš u dědků. Věkový průměr členů brestu je podobný jako u svazu včelařů, těžko naučíš staré psy nové kousky, natož nějaké podivné facébúk. Běž si přelepit svůj útočné soft, napiš to do svýho stavu a nás chemiky nech v klidu dožít v našem Rybníčku.
Děkování za pokažené podání
Luděk Rybníček | 18.11.2013
Zdravím přátele malého míčku a chtěl bych drobně reagovat na příspěvek ohledně děkování za pokažené podání a další.
Děkování je vždy o tom, jak si to bere ten kdo podání pokazil. Je samozřejmě naštvaný a proto i to poděkování bere jako provokaci. Vzhledem k tomu, že i v Brestu kde by se mělo hrát pro zábavu jde o vítězství může tato věc hráče rozhodit a některým soupeřům může jít právě o toto. Pravidla toto neřeší a já doporučuji si toho prostě nevšímat a soustředit se na další míček.
Jiná věc je co uvádíte: dupání u servisu nebo častému utírání.
Tyto věci jasně řeší pravidla stolního tenisu - dupne jednou, tak ho upozorním na porušení pravidel a při opakování trvám na "špatném podání" - klidně bych to uvedl i do zápisu a STK si s tímto hráčem určitě umí poradit.
Utírání je dané při součtu bodů 6 a násobků 6.
Čili stejný postup - utřít se můžeš jak bude součet 6, 12, 24 ..... jinak dávám protest.
Jinak přeji všem, aby se s tímto nesportovním chováním potkali co nejméně.
Nesportovní chování ?
Pepa | 22.10.2013
Dost často se mi v soutěžích BREST stává, že mi soupeř děkuje, pokud zkazím vlastní podání. Zajímá mě váš názor zda se jedná o nesportovní chování nebo ne.
Re: Nesportovní chování ?
Ještěr | 25.10.2013
Děkovat by se nemělo, ale dá se to chápat i jako slušnost soupeře - když něco zadarmo dostanu, poděkuji. To jsou ještě ty lepší případy, ale poslouchat někdy řeči mezi sety o "podivným stylu a úderech a jestli mě baví vyhrávat s takovými potahy..." Prostě jsou mezi námi i tací.
Re: Re: Nesportovní chování ?
Tomáš | 10.11.2013
S první částí ohledně děkování souhlasím. K té druhé: Neměl by se pan Ještěrka nad těmi poznámkami zamyslet?
Čert (Ondřej Fiala) | 27.10.2013
Ahoj,
bylo by fajn, kdyby šli přidávat komentáře rovnou pod anketní otázku.
A teď k samotnému problému poděkování za zkažené podání.
Poděkování za zkažené podání je nesportovní, když je nesportovně myšleno. Jde o to, jakým způsobem poděkuji, jakým tónem, jak se přitom tvářím,... Někdy nám to poděkování vůbec nevadí a třeba nám i úsměv na tváři vyloudí, nebo ho ani nepostřehneme a jindy jsme z něho znechuceni. Někdy ani nemusí soupeř děkovat a dokáže hru znepříjemnit mnoha jinými způsoby. A mnoho hráčů by si mohlo šáhnout do svědomí. Dupnutí u podání, zdržování hry a nebo naopak přehnaný spěch, nadměrné utírání ručníkem, zbytečné komentáře a mnoho jiných. V porovnání s ostatními nešvary mi to poděkování nepřijde až tak zlé.
Já například děkuji, když soupeř pokazí podání, ale rozhodně v tom nevidím nic nesportovního a ani nemám záměr soupeře nějak rozhodit. Každému se to občas stane a pro mne je to zdarma míček, tak prostě poděkuji. Stolní tenis hraji pro zábavu a počítám, že i ten naproti. Takže ten kdo neumí při svém pokaženém podání přijmout ironické poděkování a brát to s nadhledem, tak ...
Naopak, když slyším z druhé strany negativní odezvu na mé poděkování, tak to spíš rozhodí mne.
Navíc pokažené podání je opravdu hloupá chyba, takže se raději budu snažit ve zbytku zápasu tu chybu neopakovat a tím se vyvarovat dalším díkům :) Ale věřte mi, poděkování už jsem slyšel dost a dost a ještě jich jistě hodně uslyším a nevadí mi to :)
Pavel | 10.11.2013
Myslím, že chyba při podání přináší podobně jako jakákoli jiná vlastní chyba při hře ( a těch bývá v naší soutěži poměrně dost) bod pro soupeře, takže nevím, kde by měla být hranice, za co děkovat a za co ne. Přiznám se, že tento zvyk jsem převzal, aniž bych nad tím nějak hlouběji přemýšlel. Většinou při hře s někým známým, kde vím, jak to přijme. Od nynějška s tím končím.
Re: Re: Nesportovní chování ?
Čert | 11.11.2013
Souhlasím :) Poté, co jsem naspal svou reakci, už jsem také ani jednou nepoděkoval :)
Konkrétní zkušenost
Jerome | 11.03.2013
Vzpomínám si na kdysi nejnovější zbraň Dr. N. zvanou SuperBlock. No byl to humus, kdy se všechny míče vracely/padaly těsně za síťku, kde zůstaly téměř "přilepené" ke stolu - minim. odskok. Jeden typ hráče to s tím hrál tak, že se přilepil na hranu stolu a raketou postavenou kolmo na 90 st. víceméně "jen" zleva do prava a zpět nechával ty míče odrážet se zpět k soupeři. To byla ta lepší varianta a řešení bylo nakonec více než jednoduché. Ta horší byla, když to protihráč důsledně střídal s rychlým softem, to pak byl pěkný chaos. Ale to mělo také vcelku jednoduché řešení. Tak to já nen tak k Pavlovu tématu. Podotýkám, že podobné diskuse mají nulovou šanci na jakékoliv řešení, neb kompromis není možný - bohužel... :-(
Jinak všem přeji, a to každopádně, pohodu u stolu zeleného, rodinného i pracovního!!! :-)
Re: Konkrétní zkušenost
Pavel | 07.04.2013
Po delší době jsem si vzpomněl an svůj příspěvek a jsem rád, že někdo reagoval. Samozřejmě jsem si nemyslel, že by se mi podařilo něco podbného ve skutečnosti prosadit. Šlo mi spíše o to, aby se dotyční lidé zamysleli a uvědomili si, jaké "zážitky" svým protihráčům poskytují.
Re: Re: Konkrétní zkušenost
Rybňa | 24.06.2013
Celkem zábavná debata. Základní otázka k Tvému příspěvku: Máš pocit, že Ti má soupeř dopřát pěkný pocit ze hry nebo chce vyhrát? S potahem nic neuděláš, pokud má veškeré parametry a je schválen dle pravidel. Podstatně větší problém je ten, pokud chce soupeř vyhrát opravdu za KAŽDOU cenu - nesportovní chování, podání z ruky, namáčení míčku před podáním, neustálé dohadování a nesmyslné kouskování hry. Toto by se mělo nekompromisně trestat i v naší naprosto rekreační soutěži Brest, protože potom Ti po zápase nechutná pivo a to je VELMI ŠPATNÉ :-D Jinak sportu zdar pokud nejde o život jde o .........
Re: Re: Konkrétní zkušenost
Pavel | 03.09.2013
Samozřejmě, že jde v podstatě o h..... Tuhle soutěž ale předpokládám hrají lidé pro zábavu a tzv. materiáloví hráči sem podle mého názoru nepatří. Vím, že se s tím nedá nic dělat ale šlo mi o to, aby si to uvědomili. Pokud někdo potřebuje vyhrávat tímto způsobem, je mi ho líto.
Re: Re: Re: Konkrétní zkušenost
Hanonymka | 10.10.2013
No to je teda pecka!..... Ten, kdo se zmiňije o chemii ( nebo chemicích), by si měl uvědomit, že toto odvětví v dnešní době zasahuje do všech oblastí života ( stolní tenis nevyjímaje). Záleží na tom, CO se s jejím přispěním vyrábí. Pokud jde o výrobky jako jsou potahy typu tráva apod., jak už v této diskusi nědo zmínil, jedná se o tzv. MATERIÁL, a hrají s ním tzv. MATERIÁLOVÍ HRÁČI. Tím je snad řečeno vše......
Re: Re: Re: Re: Konkrétní zkušenost
Pepa | 05.04.2014
Pavle, a můžeš udat jediný důvod, proč by si člověk měl koupit povolený potah ne podle sebe, ale podle tvé rady? Máš k tomu nějaké rozumné odůvodnění? Dřív hráli všichni pálkama s čudlíky. Pak přišly "mechovky" a začalo se točit. Výrobci vylepšili točivost a smeč už nebyl nejlepší úder. Velmi účinná hra byla čopovaná. Mají se teda kvůli tvému osvícení zakázat kupovat sendviče, anťáky a trávy? A všichni hybridi hrát uniformě "slušnýma" softama? A kdo tě platí? :-) Poraď značku!